Här kan du läsa historien om Blomboden och Amaryllis
Läs Jessica´s egen historia om hur hon förvandlade en gammal lokal till en blomstrande butik.
Det var så här det hela började...

Efter nian började jag jobba hos mamma Ingalill i hennes butik Amaryllis i Karlskoga. Jag kände snart att jag ville göra något på egen hand, jag hade så mycket energi och nya idéer som jag ville förverkliga i en egen butik.

1994 hittade jag en trevlig lokal i centrala Degerfors som passade perfekt för mig.

När jag fick nycklarna till butiken började ett hektiskt arbete med att restaurera, måla om och ordna en massa saker. Det var minsann inte det lättaste i början, men som tur var så stöttade min mamma mig hela tiden och hjälpte mig på alla sätt. Men jag hade en vision att jag skulle lyckas. Jag hade en enorm energi och motivation och jobbade i princip dygnet runt i början.

1995 kommer Angelica in i bilden, min själsfrände. Det hade blivit mer och mer att göra i butiken och jag kände att det skulle vara bra med någon mer i butiken. Personkemin mellan oss stämde perfekt och Angelica visade från början att hon är en riktig arbetsmyra och ställer upp i alla lägen.

 

Några år senare börjar mamma Ingalill jobba hos mig, hon hade sålt Amaryllis för att trappa ner lite. Vem kunde anat att jag skulle anställa min mamma.

Sedan har allt rullat på och jag har hela tiden strävat efter att utvecklas och bli bättre på allt som gäller butiken, och besöker olika mässor för att få ny inspiration hela tiden.

2008 fick jag möjlighet att ta över Amaryllis i Karlskoga, det kändes som ett naturligt steg att gå vidare med ytterligare en butik.

Så nu är jag tillbaka där allting började. Vem vet, om några år kanske jag har öppnat ännu en butik någon annanstans, det får framtiden utvisa. Men just nu stormtrivs jag med att driva Blomboden och Amaryllis.

Jessica
START NYHETER FÖRETAGET BUTIKERNA PERSONAL HOMEPARTY KONTAKT